• Експерти ВБ «Фактор» провели тренінг для власників і керівників підприємств

Експерти ВБ «Фактор» провели тренінг для власників і керівників підприємств

14 вересня 2015 р.

обыск8 вересня у конференц-залі Видавничого будинку «Фактор» відбувся тренінг на тему «Окремі аспекти взаємодії власників (керівніків) підприємств зі слідчими та представниками прокуратури». Тренінг був проведений за ініціативою президента Харківського офісу Європейської Бізнес Асоціації Сергія Політучого. Спікерами виступили фахівці ТОВ «ВД «Фактор», адвокати Віра Козіна та Анастасія Сербіна.

Тренінг «Окремі аспекти взаємодії власників (керівніків) підприємств зі слідчими та представниками прокуратури» пройшов у рамках запланованого циклу зустрічей «Абетка безпеки». Проект створений з метою сприяння підприємцям у захисті законних інтересів бізнесу, вивчення алгоритмів правильної поведінки під час всіляких типів перевірок та взаємодії комерційних підприємств з правоохоронними органами.
На минулому тренінгу адвокати Віра Козіна та Анастасія Сербіна детально розповіли про права та обов’язки, які виникають у власників і керівників компаній при взаємодії з представниками силових структур у різних ситуаціях. Крім того, були розглянуті поширені порушення і помилки, які допускаються під час обшуків, арештів майна, при реалізації тимчасового доступу до речей і документів підприємців.

«Для законослухняного громадянина будь-яке «спілкування» з представником силової структури — це стрес. При цьому в більшості випадків персонал компанії, включаючи топ-менеджмент, не знає про своїх гарантованих законом права та обов’язки, які виникають, наприклад, у випадку, коли особа допитується як свідок. Зрозуміло, що люди нервують, поводяться неправильно, а окремі недобросовісні представники сторони обвинувачення цим користуються. Тому ми вирішили поділитися своїми знаннями з членами Європейської Бізнес Асоціації — керівниками та спеціалістами великих підприємств Харківщини», — розповідає адвокат, директор департаменту видань для публічно-правової сфери ВБ «Фактор» Віра Козіна.
«Учасники тренінгу задали нам безліч питань. Багато грунтувалися на не позитивному досвіді знайомих і колег. І дійсно, ми бачимо і з власної практики, і з описаних учасниками тренінгу подій, що права підприємців порушуються. Тому тренінг був корисний не тільки нашим бізнесменам, але і нам самим — є над чим подумати, спланувати якісь нові алгоритми захисту наших клієнтів», — зазначила адвокат, аналітик ВД «Фактор» Анастасія Сербіна.

Присутні поставили безліч питань, які виходили за межі обраної теми, що свідчить про необхідність проведення подібного роду заходів на регулярній основі, адже відсутність юридичної обізнаності може бути згубною для бізнесу. У зв’язку з цим, наприкінці зустрічі була досягнута домовленість, що зацікавлені члени Асоціації направлять свої питання Регіональному менеджеру Харківського офісу ЄБА. За фактом отримання питань, що цікавлять підприємців, адвокати ВБ «Фактор» запропонують теми для обговорення на наступних засіданнях комітету.