• Кращі проекти української та світової дитячої книжки представить «Віват» на Львівському книжковому форумі

Кращі проекти української та світової дитячої книжки представить «Віват» на Львівському книжковому форумі

03 вересня 2015 р.

Детские книжные новинки1Зовсім скоро видавництво «Віват» презентує на Львівському форумі видавців книжкові новинки для найменших. Серед книжок будуть представлені, у першу чергу, книжки українських авторів, а також багато перекладних книжок, права на які видавництво придбало за кордоном і які вже здобули популярність та визнання в Австралії, США і країнах Європи.

Видавництво з гордістю представить улюблену книжку трьох поколінь українців — «Як Петрик П’яточкин слоників рахував» Наталії Гузєєвої. Цей доповнений і відредагований збірник історій про веселого пустуна Петрика буде презентовано вимогливій дитячій аудиторії дуже незвично — 12 вересня відбудеться свято «День народження Петрика» (Національний музей у Львові ім. Андрія Шептицького, 12-00).

Одна з новинок видавництва «Віват» — це дитяча книжка «Моя перша тисяча англійських слів» — яскравий за виконанням, насичений за змістом розвивальний проект, де кожне слово доповнене кумедною ілюстрацією, тому дитина легко зможе запам’ятати нові слова.

Кардинально новий підхід до створення дитячої енциклопедії читачі відзначать, познайомившись зі ще однією новинкою — «Інфографікою для дітей». У цій книжці пізнавальна інформація представлена в графічній формі, завдяки чому матеріал легко засвоюється. Енциклопедія буде корисна і дітям, і дорослим, оскільки містить безліч справді цікавих та актуальних фактів.

Не залишиться без уваги на форумі і ще одна новинка видавництва — знаменита повість «Кентервільський привид» Оскара Уайльда з ілюстраціями молодої художниці Євгенії Чистотіної й колоритним українським перекладом Ольги Пилипенко.

Дебютом «у квадраті» стане нова книжка видавництва — казка «Поні Фіалка і чарівний колодязь». Це перший досвід створення дитячої книжки як для автора тексту, харків’янки Анастасії Альошичевої, так і для ілюстратора з Ужгорода Олени Бугренкової. Казка написана у кращих традиціях жанру з добрим гумором і оригінальним сюжетом.

Також уперше видавництвом буде представлена дитяча книжка-віммельбух під назвою «Пампушок і малюк Огірочок. День народження бабусі» Крістіана і Фабіана Джереміса. Напрям «віммельбух» з’явився в Німеччині і вже здобув світову популярність. Книжки-віммельбухи відмінно тренують пам’ять і увагу дітей. Ці книжки не нав’язують сюжет, у них на юного читача чекає величезна кількість деталей, предметів, смішних героїв, завдань і мінімум тексту.

«На форумі серед новинок будуть і покупні проекти: книжка «Казки Маленького Лисенятка» І. Фарбаржевича, «Принцеса, яка зовсім не принцеса» О. Колпакової, казки «Історія хороброго Мишеняти», «Чаппі. Історія про справжнього собаку». Ми прагнемо, аби маленький читач знайомився з книжкою по добрих казках, пізнавав світ і розвивався, любив українську книжку. А подорослішавши, познайомився з кращими зразками класичної літератури, легко орієнтувався у світовій літературі й читав найкращі книжки, які люблять діти в інших країнах і на інших материках», — розповідає Юлія Орлова, генеральний директор видавництва.

З усіма книжковими новинками для дітей можна ознайомитися на Львівському форумі видавців.

Стенди видавництва «Віват» — № 328 і № 337.

Видавництво «Віват», що входить до групи компаній «Фактор», створене у 2013 році шляхом злиття двох великих видавництв Харкова — «Аргумент Принт» і «Pelican», і сьогодні входить до п’ятірки найбільших видавництв України. Має в асортименті близько 5 тис. найменувань книжок, щорічно випускає близько 500 нових книжок, просуваючи друковану продукцію під трьома торговими марками: «Pelican» (книжки для дітей), «Аргумент» (прикладна література), «Віват» (художня література та подарункові видання). Сумарний реалізований тираж на рік — більше 1,5 млн. примірників. Має більше 1 тис. торгових партнерів у всіх регіонах України та країнах ближнього зарубіжжя, співпрацює з провідними видавництвами Великобританії, Франції, Угорщини, Італії, Іспанії, Польщі, Німеччини, США.