• Наш внесок у культуру: президент ГК “Фактор” С. Політучий очолив опекунську раду при МАСО “Слобожанський”

Наш внесок у культуру: президент ГК “Фактор” С. Політучий очолив опекунську раду при МАСО “Слобожанський”

21 жовтня 2016 р.

1-1-1s18 жовтня, в рамках всеукраїнського форуму «ПогранКульт: ГаліціяКульт» відбувся унікальний спільний концерт молодіжного симфонічного оркестру «Слобожанський» і чеської андеграундної рок-групи The Plastic People of the Universe.

Але ще більш унікальною подією в цей день стало підписання меморандуму «Про створення Опікунської ради» між МАСО «Слобожанський» і представниками харківського бізнесу, а також відомими музикантами США, Німеччини, Англії.

Незважаючи на те, що практика опікунських рад при різних об’єднаннях культурних діячів успішно використовується в світі вже давно, в Україні це перший подібний досвід.

Очолив Опікунську раду Почесний консул Франції в Харкові, Президент ГК «Фактор» Сергій Політучий. Члени нової Ради надаватимуть консультативну та практичну допомогу оркестру, тим самим сприяючи розвитку культури в регіоні та країні.

Під час підписання Меморандуму Сергій Політучий зробив акцент на тому, що саме з відродження культури починаються перетворення в соціально-економічному і політичному житті суспільства.

«…Рівень країни в інформаційну епоху визначається не тільки, і можливо навіть не стільки її індустріальною міццю, але і рівнем культури взагалі і культурної інфраструктури зокрема. Саме здатність суспільства піднятися над первинними потребами матеріального світу слідом за потребами вищого порядку характеризує його як розвинене суспільство і дає йому надію на майбутнє. Ми з вами живемо у складний, але і найцікавіший час, коли можемо разом з країною бути свідками її відродження і розквіту, або і далі занурюватися у феодальну безодню виживання на межі задоволення первинних потреб. І дивлячись на одухотворені обличчя молодих і талановитих музикантів, я набагато більше вірю в Українську весну, ніж спостерігаючи перипетії політичних баталій під склепіннями Верховної Ради. І нехай епіграфом до програми створеної сьогодні Опікунської ради молодіжного академічного симфонічного оркестру «Слобожанський» звучать відомі рядки: «Талантам треба допомагати, бездарності проб’ються самі!» – сказав у своєму зверненні до учасників заходу Сергій Політучий.