• Видавництво «Віват» підбило підсумки першого півріччя: 229 новинок майже мільйонним тиражем

Видавництво «Віват» підбило підсумки першого півріччя: 229 новинок майже мільйонним тиражем

04 серпня 2015 р.

J.Orlova-285x400Видавництво «Віват», що входить до п’ятірки найбільших українських видавництв, за січень-червень 2015 року випустило 1030000 примірників книг.

Асортимент книг, надрукованих у першому півріччі, нараховує 229 найменувань. З них 175 відносяться до дитячої літератури (тираж – 759,8 тис. примірників), 54 – книги для дорослих (185,6 тис.).

Більше половини дитячої літератури – книги з раннього навчання, приблизно третина присвячена дитячій творчості, решта – енциклопедії та ілюстровані казки.

Генеральний директор видавництва Юлія Орлова, підбиваючи підсумки півріччя, зазначила, що цей період був відзначений низкою резонансних подій, таких як приїзд німецького журналіста Бориса Райтшустера, автора політичного бестселера «Путінократія», презентації ряду нових видань на Книжковому Арсеналі, зокрема книги російського письменника- сатирика Віктора Шендеровича «Блокада мозку», дослідження французького інтелектуала Антуана Аржаковського «розбрат України і Росії» та книги українського політолога Євгена Магди «Гібридна війна: вижити і перемогти».

«Особливо хочеться відзначити успіх книги «Гібридна війна: вижити і перемогти», написаної з ініціативи видавництва: за перший місяць продажів розійшлася третину тиражу, що підтверджує актуальність теми і якість продукту», – підкреслила Ю. Орлова.

Вона також нагадала, що видавництво виступило одним з ініціаторів нового книжкового фестивалю Kharkiv BookFest та проведення Книжкового Ради, що зібрала найбільших представників книжкового ринку України. «Ми займаємо активну соціальну та професійну позицію, і думаю, це теж можна віднести в актив першого півріччя», – сказала вона.

Говорячи про плани на другу половину року, Ю. Орлова зазначила, що «Віват» готує кілька сюрпризів до Львівського форуму видавців. «Крім того, в нашому робочому портфелі – практично всі категорії книг: публіцистика, сучасна художня література, знакові для українців дитячі книги, подарункові альбоми», – зазначила вона.

Видавництво «Віват», створене в кінці 2013 року шляхом злиття видавництв «Аргумент Принт» і «Pelican», випускає книги під трьома брендами: «Віват» (подарункові видання, сучасна література), «Аргумент Принт» (прикладна література) і «Pelican» (дитячі видання). Входить до Групи компаній «Фактор», має більше тисячі торговельних партнерів у всіх регіонах України та країнах ближнього зарубіжжя, співпрацює з провідними видавництвами Великобританії, Франції, Угорщини, Італії, Іспанії, Польщі, Німеччини, США.