• Виїзне засідання комітету ВРУ з питань європейської інтеграції відбулося у Харкові

Виїзне засідання комітету ВРУ з питань європейської інтеграції відбулося у Харкові

24 листопада 2016 р.

zasedanie-vru1Почесний консул Франції в Харкові, президент Групи компаній «Фактор» Сергій Політучий взяв участь у виїзному засіданні комітету ВРУ з питань європейської інтеграції, яке відбулося 23 листопада у Харкові. Темою зустрічі стало обговорення державної політики позиціонування України в європейському інформаційному і економічному просторі.

Присутні на засіданні народні депутати, представники дипломатичних, ділових, наукових і освітніх кіл Харкова звернули особливу увагу на існуючі особливості правовідносин держави з громадянським суспільством, приватним сектором і місцевими органами влади, при яких місцева влада не є повноцінним партнером. Почесний консул Франції в Харкові, президент Групи компаній «Фактор» Сергій Політучий також зазначив, і цю тезу підтримали інші учасники слухань, що при русі в Європу для початку слід визначитися з напрямком руху, а також з пріоритетними галузями, здатними стати драйверами української економіки. І потім на державному рівні допомагати українським підприємствам при виході на європейські ринки, ініціюючи міжнародні партнерства, а також інтернаціоналізуючи економічні кластери. При цьому міністерствам інформаційної політики та закордонних справ, на думку Сергія Політучого, слід активізувати роботу з вироблення єдиної стратегії і тактики донесення необхідної інформації як всередині країни, так і за її межами, створивши спецвідділи, що займаються більш активною діяльністю в області просування бренда «Україна».
Рішення,
прийняте за підсумкамипарламентських слухань, буде направлено Президенту України, голові представництва ЄС в Україні, а також керівникам профільних міністерств і відомств.