• Як не втратити розум під час воєн і революцій. Виходить з друку книжка-рецепт

Як не втратити розум під час воєн і революцій. Виходить з друку книжка-рецепт

31 серпня 2015 р.

обложка  книги Збережи свідомість_2Видавництво «Віват» випускає книжку «Збережи свідомість…» педагога, історика і практикуючого гештальт-психолога Євгена Медреша, у якій автор ділиться з читачем рецептами, як зберегти в собі людяність під час тих переломних соціальних потрясінь, через які сьогодні проходить Україна.
«Книжка надзвичайно важлива для нас, тому що вона — своєрідний інструмент психологічної реабілітації для всього українського суспільства. Автор як практикуючий гештальт-психолог щодня стикається з реальними життєвими історіями, людськими переживаннями, має справу з величезним масивом інформації. У книжці він узагальнює багато ситуацій і дає дієві поради, як за нинішніх обставин не збожеволіти, залишитися мислячою адекватною людиною», — говорить генеральний директор видавництва Юлія Орлова.
«Збережи свідомість…» — книжка, багато в чому побудована на відомих конфліктних діалогах, у центрі яких — події, що відбуваються в Україні (революція, війна). Кожен читач із подивом відзначить, що останнім часом неодноразово стикався з аналогічними ситуаціями в житті і навіть брав у них участь. При цьому в книжці весь час чутно голос автора, що ставить учасникам конфлікту природні запитання, над якими варто замислитись.
«Я хотів би, аби люди дивилися на події саме по-людськи. Я намагаюся наочно показати, що реальний світ не ділиться на біле і чорне, на «свій-чужий». Якщо ми хочемо жити далі, нам потрібно знайти в собі сили залишатися людьми. Це дуже складно, насправді, одні рвуться у янголи, інші легко знаходять у собі щось звіряче. Але фішка людини — у здатності співчувати, в умінні діяти усвідомлено, брати на себе відповідальність за власні вчинки. І ще в тому, щоб чути й поважати іншу думку. Ось про це я і хотів поговорити з читачами », — зазначає Є. Медреш.
Презентація книжки відбудеться у вересні в рамках Львівського форуму видавців (стенди видавництва – № 328 та № 337).
«Віват» також готується представити книжку на Франкфуртському книжковому ярмарку.

Євген Медреш народився 1958 року в Харкові. Закінчив Харківський політехнічний інститут, історичний факультет Харківського державного університету, а також Московський інститут гештальт-терапії. Є засновником і директором першої в Україні приватної гімназії «Очаг» (м. Харків), одним із перших діячів реформаторського педагогічного руху в Україні, автором тренінгових програм у галузі освіти, психологічного консультування, особистісного та сімейного розвитку. Не раз публікував статті в українських ЗМІ, автор кількох книжок, у тому числі поетичної збірки.

Видавництво «Віват», що входить до групи компаній «Фактор», створене у 2013 році шляхом злиття двох великих видавництв Харкова — «Аргумент Принт» та «Pelican», і сьогодні входить до п’ятірки найбільших видавництв України. Має в асортименті близько 5 тис. найменувань книжок, щорічно випускає близько 500 нових книжок, просуваючи друковану продукцію під трьома торговими марками: «Pelican» (книжки для дітей), «Аргумент» (прикладна література), «Віват» (художня література та подарункові видання). Сумарний реалізований тираж на рік — більше 1,5 млн. примірників. Має більше 1 тис. торгових партнерів у всіх регіонах України та країнах ближнього зарубіжжя, співпрацює з провідними видавництвами Великобританії, Франції, Угорщини, Італії, Іспанії, Польщі, Німеччини, США.