• ГК “Фактор” — генеральний партнер фестивалю Kharkiv Music Fes-2020.

ГК “Фактор” — генеральний партнер фестивалю Kharkiv Music Fes-2020.

02 березня 2020 р.

Група компаній «Фактор» виступить генеральним партнером міжнародного музичного фестивалю Kharkiv Music Fes-2020.

Цьогоріч фестиваль пройде з 28 березня по 10 квітня. Кожен фестиваль має свого хедлайнера. У минулі роки це були Бах і Моцарт, в цьому році — Бетховен, чиє 250-річчя від дня народження святкує весь музичний світ.

Твори великого композитора в Україні вперше прозвучать у виконанні Пола Льюїса, піаніста з Великобританії, володаря премій Grammy.

Перед харків’янами виступить німецький скрипаль Тобіас Фельдманн, лауреат престижного Конкурсу Королеви Єлизавети в Брюсселі. Він буде солістом концерту фестивального оркестру, де до кращих музикантів України приєднаються музиканти симфонічних і камерних оркестрів з Великобританії, Німеччини, Швеції, Чехії, Словаччини, Польщі, Греції, Ізраїлю, Кіпру, Грузії, Туреччини, Білорусі та Південної Кореї.

В рамках «Французької весни» пройде концерт всесвітньо відомого віолончеліста з Франції Едгара Моро, який виступить разом з одним з найуспішніших недержавних оркестрів України — New Era Orchestra.

Центральним концертом KharkivMusicFest за масштабом і глибиною експресивності стане «Ода до радості». У програмі концерту – виконання найвідомішою симфонії Людвіга ван Бетховена – Симфонії № 9, а також прем’єра в Харкові великого симфонічного твору Євгена Станковича «Страсті за Тарасом». Величні твори віденського класика і живого класика української музики прозвучать у виконанні найвідомішого хорового колективу України – Національної капели «Думка» та головного оркестру країни – Національного симфонічного оркестру України під керівництвом маестро Володимира Сіренка.

Цього року крім основної концертної програми, буде і альтернативна, що дозволить подивитися на класику під новим ракурсом. Крім того, проект Art Piano, що став візитною карткою фестивалю, отримає в цьому році ще більшого розмаху: 30 розфарбованих піаніно, перетворених харківськими художниками в арт-об’єкти, будуть звучати по всьому місту.