• ГК «Фактор» — титульний спонсор музичного фестивалю KharkivMusicFest

ГК «Фактор» — титульний спонсор музичного фестивалю KharkivMusicFest

06 березня 2018 р.

Група компаній «Фактор» має честь виступити титульним спонсором міжнародного музичного фестивалю KharkivMusicFest.
Це новий формат, новий вимір фестивального руху в Україні. Це 7 концертів музики в 3-х концертних залах (ХНАТОБ, великий і малий зали; Харківська філармонія). У програмі фестивалю — симфонічні твори українських, європейських, американських композиторів у виконанні солістів та диригентів світового рівня з Австрії, Німеччини, Польщі, США та України — з Києва, Львова, Дніпра, Одеси і Харкова.

KharkivMusicFest — це також ряд спецпроектів: святкування 333 річчя від дня народження Йоганна Себастьяна Баха, під час якого музика великого композитора зазвучить всюди — від концертних залів до метро; проект «Art & Piano: грай яскраво», в рамках якого на 9-ти локаціях міста будуть розміщені 9 піаніно, подаровані харків’янами і перетворені на арт-об’єкти відомими харківськими художниками. В рамках проекту всі музичні школи міста представлять кожна свою музичну програму, яка буде презентована в найцікавіших і нестандартних місцях міста: торгових центрах, метрополітені, аеропорту, галереях, залізничному вокзалі, на ринку. Тим самим юні музиканти подарують харків’янам і гостям міста можливість почути унікальну мелодію Харкова. Старт цього проекту відбудеться перед концертом-відкриттям 14 березня: всі піаніно зазвучать в ХНАТОБі ім. М. В. Лисенка. На цих інструментах зможуть грати всі охочі, а у вихідні пройдуть заходи за участю учнів музичних шкіл. Після закінчення фестивалю інструменти передадуть в дитячі освітні та культурні установи.

Фестивалем сформовано ряд освітніх програм. Під час його проведення планується серія лекцій в загальноосвітніх школах, лекція-концерт для студентів, лекція-презентація для дітей 2-х-6-ти років в центрі для дошкільнят. Для учнів музичних шкіл, студентів середніх та вищих музичних навчальних закладів пройдуть майстер-класи від музикантів зі світовим ім’ям з Австрії, Німеччини, США, викладачів провідних національних музичних академій з Києва та Львова. Також в планах — організація круглого столу з дискусією на тему важливості культурних подій в маленьких містечках, відвідування дитячих музичних шкіл Харкова і області з майстер-класами, відкриті репетиції для школярів. Просвітницька місія KharkivMusicFest перетинається з його соціальною складовою: у Будинку Офіцерів відбудеться благодійний концерт для дітей з дитячих будинків, інтернатів, ветеранів АТО, дітей воїнів АТО за участю музикантів фестивалю.

«Нам пощастило жити у чудовому місті, яке завдяки талановитим музикантам, науковцям, письменникам, художникам відоме, як інтелектуальна та культурна столиця України.
Прагнучи зробити Харків місцем сили для творчих людей з усього світу, ми вирішили започаткувати традицію проведення у нашому місті масштабних іміджевотворчих заходів, котрі можуть об’єднати одночасно на різних майданчиках видатних українських та зарубіжних музикантів. Саме таким має стати KharkivMusicFest — міжнародний музичний фестиваль. Я вірю у відродження культурного бренду Харкова», — влучно резюмує президент фестивалю С. Я. Політучий.