• Книжковий Миколайчик — 2016: 10 тисяч проданих книжок, сотні маленьких читачів та здійснена благодійна місія

Книжковий Миколайчик — 2016: 10 тисяч проданих книжок, сотні маленьких читачів та здійснена благодійна місія

28 грудня 2016 р.

dsc_8217s17 та 18 грудня у Харкові відбувся «Книжковий Миколайчик» — святковий ярмарок-розпродаж від Групи компаній «Фактор». Захід за традицією став справжнім святом для поціновувачів книжок, адже головна місія «Книжкового Миколайчика» — популяризація читання (особливо серед малечі), розвиток української літератури та видавничої індустрії тощо.

Головною окрасою книжкового ярмарку з року в рік залишаються книги. За традицією на ярмарку було представлено друковану продукцію від видавництва «Vivat», яка підкорила вже багатьох читачів і стала хітами продажів. На ярмарку були представлені найрізноманітніші жанри на будь-який смак: казки, романи, детективи, історичні книжки, поради для домогосподарок, психологія виховання дитини тощо. Серед великої кількості книжок, безперечно, можна було знайти справжній скарб. Ціни також були неймовірно привітними: книжки коштували від 10 гривень.

Цього року «Книжковий Миколайчик» порадував харків’ян і гостей міста насиченою програмою. Поки дорослі роздивлялися книжки та обирали подарунки для своїх близьких, дітлахи також не сумували. Для маленьких відвідувачів було створено багато чого цікавого. Зокрема, на безкоштовному майстер-класі від харківських майстринь кожен охочий власноруч мав змогу виготовити ексклюзивні та неймовірно гарні ялинкові прикраси. “Стендап”, “закадровий текст”, “пряме включення” – такими професійними термінами відтепер поповнився словниковий запас тих малюків, які прийняли участь у майстер-класі від дитячої кіношколи та на деякий час перетворилися у справжніх телеведучих.

Окремою родзинкою цьогорічного «Миколайчика» стала «Канапка читачів» за участю відомих харків’ян. На ярмарку було відведене затишне місце, де усі бажаючі могли приєднатись і послухати про неймовірні пригоди Аліси у Дивокраї від відомої блогерки та письменниці Таїс Перської та соліста Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка Сергія Замицького.

Особливе місце в низці ярмаркових подій посів флешмоб помпонів. Уперше в Харкові була проведена масова акція, до якої долучилися всі власники капелюхів із помпонами. В рамках флешмобу також буде проведено розіграш призів на найгарніший помпон.
Окрім того, відвідувачі ярмарку мали змогу придбати чудові вироби на благодійному розпродажі творчих робіт вихованців Харківського міського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів та інвалідів дитинства «Промінь», на допомогу якому цього року пішла частина грошей, отриманих від продажу книжок.
Всього за два дні ярмарку, за підрахунками організаторів, харків’яни придбали понад 10 тисяч книг.