• Видавництво «Віват» видало улюблену книжку трьох поколінь українців: збірник історій про Петрика П’яточкина

Видавництво «Віват» видало улюблену книжку трьох поколінь українців: збірник історій про Петрика П’яточкина

19 серпня 2015 р.

Петрик Пяточкин_oбложка1Укладено договір з автором — Наталею Гузєєвою, і вже вийшла з друку легендарна книжка історій про пригоди Петрика П’яточкина.
Книжка, яка називається, як і популярний мультфільм, «Як Петрик П’яточкин слоників рахував», видана одночасно українською та російською мовами. Вона складається з трьох історій про невгомонного Петрика, тямущого і бешкетного хлопчика, який може потрапити в халепу, не підводячись із ліжка: то він рахує слоників, аби заснути під час тихої години, то заводить теплу дружбу з роботом Роботасею, то розшукує Діда Мороза.
«Покоління українців, чиє дитинство припадало на 80–90-ті роки, знають історії і кумедні пісеньки-лічилки П’яточкина напам’ять. Гадаю, вони захочуть поділитися ними зі своїми дітьми. Ми видаємо не просто добрі й повчальні книжки, а знаходимо популярні проекти, які підкреслюють нашу національну ідентичність.
Петрик — справді український персонаж, своєрідний символ української дитячої літератури. Він такий самий національний літературний символ в Україні, як Карлсон і Пеппі Довгапанчоха у Швеції чи Пітер Пен в Англії», — зазначила генеральний директор видавництва «Віват» Юлія Орлова.
Книжка на початку вересня буде представлена на Львівському форумі видавців. Незвично проводитиметься і презентація книжки — у вигляді свята «День народження Петрика» на дитячому майданчику Львівського форуму видавців.

Наталя Гузєєва — українська письменниця, сценарист, перекладач, автор літературних і анімаційних персонажів «Петрик П’яточкин» і «Капітошка». Мультфільми про них увійшли до золотої колекції радянських анімаційних фільмів 1943-1991 років. У цілому, за сценаріями письменниці знято 14 анімаційних та 2 науково-популярні фільми. Загальний наклад дитячих книжок Н. Гузєєвої становить близько 5 млн. примірників.

Видавництво «Віват», що входить до групи компаній «Фактор», створене у 2013 році шляхом злиття двох великих видавництв Харкова — «Аргумент Принт» і «Pelican», і сьогодні входить до п’ятірки найбільших видавництв України. Має в асортименті близько 5 тис. найменувань книжок, щорічно випускає близько 500 нових книжок, просуваючи друковану продукцію під трьома торговими марками: «Pelican» (книжки для дітей), «Аргумент» (прикладна література), «Віват» (художня література та подарункові видання). Сумарний реалізований тираж на рік — більше 1,5 млн. примірників. Має більше 1 тис. торгових партнерів у всіх регіонах України та країнах ближнього зарубіжжя, співпрацює з провідними видавництвами Великобританії, Франції, Угорщини, Італії, Іспанії, Польщі, Німеччини, США.