День народження «Фактору»: підсумки року

18 лютого 2023 р.

18 лютого Група компаній «Фактор» відзначила свій черговий День народження. Рік, що минув, був найважчим як для «Фактора», так і для усіх його робітників. Але ми встояли, як і мільйони українців, ми працюємо, як тисячі інших підприємств, тримаючи на своїх плечах економіку країни, що виборює свою незалежність та право на існування.

Видавництву Vivat вдалося врятувати з-під обстрілів вже надруковані тиражі. У час, коли ворог намагається знищити українську мову та культуру, наш Vivat видав більше 350 найменувань нових книг, відкрив нову книгарню у Києві та планує у Франківську, налагодив доставку замовлень, зроблених на сайті видавництва, до різних куточків Європи, щоб українці могли читати улюблених авторів рідною мовою.

Поліграфічому комплексу «Фактор-Друк» довелося перебудувати усі бізнес процеси, знайти альтернативні способи співпраці з робітниками, які евакуювалася з Харкова, переформатовувати виробничі бригади, переконати постачальників, що не хотіли везти сировину у місто, що перебуває під постійними обстрілами. Попри об’єми виробництва, що через війну зменшились утричі, на кінець 2022 року підприємству вдалося відробити збитки.

Фахівці Factor.Media та АФ «Фактор-Аудит» продовжують консультувати вітчизняних підприємців та допомагати у роботі бухгалтерам. Компанія Factor.Media при цьому повністю перейшла у цифровий формат. Її перспективний стартап-проект «FIT-Бюджет» уперше приніс вагомий прибуток, і продовжує завойовувати ринок.

Наш донедавна наймолодший бізнес – мережа магазинів розвиваючих товарів ROZUM – змогла поновити роботу майже усіх магазинів в Україні, а також відкрити два нові у Польщі.
Навіть під час війни ми продовжуємо розвиватись.

Ми заснували нове підприємство «Фактор-Буд», допомагаючи співвітчизникам лагодити та відбудовувати зруйновані ворогами будівлі.

Ми віримо у ЗСУ та підтримуємо тих, хто боронить нашу країну: передали на потреби бійців корпоративну автівку, банери для гідрозахисту бліндажів, футболки для пацієнтів військового шпиталю. Ми допомагаємо співвітчизникам з деокупованих територій відновити бібліотечні фонди, а тим, хто опинився за кордоном – сформувати українські міні-бібліотеки, передаючи в дар сотні українських книжок. Наші співробітники об’єднуються для здавання крові, збору коштів на придбання дронів та планшетів для військових, волонтерства у вільний від роботи час. Доземний уклін нашим колегам, які стали до лав ЗСУ.
💛💙Ми знаємо, що Україна переможе, і продовжуємо щоденно докладати для цього зусиль.