ГК “Фактор” 29 років: підбиваємо підсумки за рік

19 лютого 2020 р.

Відсвяткувавши 29й день народження, Група компаній “Фактор” підбиває річні підсумки. Рік, що минув, був для нас цікавим, сповненим напруженої праці і заслужених перемог.

Президент Групи компаній «Фактор» Сергій Політучий (як Почесний консул Франції у Харкові) отримав від Посла Франції в Україні медаль за внесок у розвиток культури і мистецтва. Він увійшов до міжнародної команди менторів “eō Business Incubators”, засновником якої є програма USAID “Конкурентоспроможна економіка України” (USAID Competitive Economy Program), а також увійшов до списку з 30 найвпливовіших харків’ян, за версією видання “Новое Время”.
Вже третій рік поспіль Сергій Політучий виступає президентом міжнародного музичного фестивалю Kharkiv Music Fest, наприкінці 2019-го він очолив Опікунську раду фестивалю.

Видавництво Vivat минулого року увійшло до ТОП-5 українських видавців за обсягом накладів та кількістю виданих назв, згідно результатів дослідження Українського інституту книги, що опубліковано у виданні “Report on the State of Publishing in Ukraine. 2018-2019”. Серед новинок видавництва варто відзначити “Справу Василя Стуса” В. Кіпіані, автобіографічну“Буремна хвиля. Добрі часи, праведні справи, великі битви та інші звитяги” Джона Маккейна, “Історія мистецтва” С. Фартинга, “Мовчазна пацієнтка” А. Майклідіса. Чимало книг видавництва отримали відзнаки численних книжкових заходів та конкурсів (“Книга року ВВС”, нагорода Міжнародної ради з дитячої книги IBBY, Всеукраїнський рейтинг «Книжка року», “Еспресо. Вибір читачів” та ін.).
Крім того, важливими подіями стали відкриття книгарні у Львові, а також запуск напрямку a-books.

Видавничий будинок “Фактор” відсвяткував своє 25-річчя та оголосив про свій ребрендинг: віднині на ринок виходить Factor Media. Цей крок став закономірним підсумком напруженої праці колективу: за п’ять останніх років з’явилось декілька потужних веб-проєктів, набули популярності власний Youtube канал та сторінки у соцмережах, розвинувся напрямок інформаційно-освітніх послуг онлайн. Результати маркетингової кампанії за 2019 рік вражають: більше 16 мільйонів інтернет-користувачів, 175 млн переглядів сайтів, 480 тис. переглядів відеоконтенту.
Освітня онлайн-платформа Factor Academy уперше в бухгалтерській сфері провела онлайн-марафон (28 тисяч переглядів), зняла 5 нових курсів та 96 відеороликів, удвічі збільшивши прибутки.
Головний редактор газети “Податки та бухгалтерський облік” очолив топ-30 найвпливовіших осіб української бухгалтерії порталу GAAP in UA, що присвячений аналізу сучасного стану українського фінансового обліку на тлі розвитку суміжних стандартизаційних систем IFRS та US-GAAP.

Типографія “Фактор-Друк” у 2019-му взяла участь у наймасштабніших книжкових ярмарках світу: франкфуртському Frankfurter Buchmesse, Львівському Форумі видавців, “Книжковому Арсеналі” у Києві, дитячому книжковому ярмарку Bologna Children’s Book Fair, Брюссельському книжковому ярмарку La Foire du Livre de Bruxelles. Крім того, підприємство ввело в експлуатацію новий цех площею більше 3000 м2 та новий склад готової продукції 950м2.
Цех об’єднав виробничі потужності трьох цехів, у ньому розмістилось післядрукарське обладнання, що скоротило витрати на логістику та терміни виготовлення готової продукції. Більше 20 % продукції типографії сьогодні становить друк книг для європейських замовників.

Фахівці Аудиторської фірми «Фактор-Аудит» провели більше ніж 15 000 консультацій з питань оподаткування, бухгалтерського обліку та правових питань, зміцнили позиції на ринку, збільшили кількість постійних клієнтів.

Новий напрямок діяльності ГК “Фактор” — мережа магазинів розвиваючих товарів для дітей та підлітків ROZUM — продовжує свій розвиток, відкривши 2 нових магазини.

Крокуючи до свого 30-річчя, ми грунтуємось на накопиченному досвіді та ставимо масштабні завдання, вирішувати які допомагають сотні професіоналів, які працюють у команді ГК “Фактор”.