• Готується до друку книга-сенсація скандально відомого блогера

Готується до друку книга-сенсація скандально відомого блогера

04 серпня 2015 р.

Nouka-ot-Gorkogo-LukaВидавництво «Віват», що входить до Групи компаній «Фактор», готує до друку книгу «Ноука від Горького Лука. Збірник лекцій з кацаповеденія», підписавши ексклюзивний договір з відомим українським блогером, що ховається під ніком «Горький Лук».
Всього за кілька місяців он-лайн проект скандально відомого блогера вийшов в топи блогів і оглядів, збираючи рекордну кількість переглядів і коментарів. «Гіркий Лук» творить у жанрі гострої політичної сатири, часто виходить за рамки пристойності і не визнає будь-якої політкоректності. Автор пише російською мовою, широко використовуючи мережевий жаргон, суржик і лексику для дорослих. При цьому його погляди суто проукраїнські, він в іронічному тоні розвінчує міф про російську державну винятковість, висміюючи імперські амбіції Росії та її претензії на право визначати майбутнє своїх сусідів.
У зв’язку зі своєю позицією автор книги в соцмережах регулярно отримує листи та повідомлення з погрозами фізичної розправи.

«Зважаючи на усі обставини ми не будемо розкривати особистість автора, можу тільки сказати, що він живе у Києві, а за освітою є філологом. Думаю, запуск такої книги – сміливе рішення нашого видавництва. Автор називає речі своїми іменами, нетерпимий у своїх висловлюваннях щодо проросійськи налаштованих громадян. Стиль і оригінальна авторська редакція тексту книги будуть максимально збережені », – сказала генеральний директор видавництва« Віват »Юлія Орлова.
Вона зазначила, що інтерес до проекту дуже великий. «Ми підійшли до питань просування цієї книги як завжди відповідально, запустили Лендінг і відкрили можливість передзамовлення на неї в нашому інтернет-магазині: вже зібрали більше тисячі заявок», – повідомила вона.
Презентація книги відбудеться у вересні на Львівському форумі видавців.

Видавництво «Віват», що входить до групи компаній «Фактор», створено в 2013 році шляхом злиття двох великих видавництв Харкова – «Аргумент Принт» і «Pelican», і сьогодні входить до п’ятірки найбільших видавництв України. Має в асортименті близько 5 тис. найменувань книг, щорічно випускає близько 500 нових книг, просуваючи друковану продукцію під трьома торговими марками: «Pelican» (книги для дітей), «Аргумент» (прикладна література), «Віват» (подарункові видання). Сумарний реалізований тираж на рік – більше 1,5 млн. примірників. Має більше 1 тис. торгових партнерів у всіх регіонах України та країнах ближнього зарубіжжя, співпрацює з провідними видавництвами Великобританії, Франції, Угорщини, Італії, Іспанії, Польщі, Німеччини, США.