Kharkiv BookFest-2019: 7 тонн книжок та один флешмоб

05 червня 2019 р.

З 27 травня по 2 червня в Харкові проходив 5-й Книжковий фестиваль Kharkiv BookFest, задуманий як серія відкритих для публіки подій, об’єднаних книжкової ідеєю. Його організатором виступає група компаній “Фактор”. Головні завдання фестивалю: популяризація читання, розвиток української літератури та видавничої індустрії.

Kharkiv BookFest є одним з наймолодших книжкових фестивалів в Україні. Він живе, зростає, шукає нові формати донесення до аудиторії сучасних літературних тенденцій. Кінопоказ, акустичні концерти, лекції, презентація дизайнерського каталогу і книжкових новинок, зустрічі з прекрасними українськими (і навіть одним американським) поетами і письменниками, заходи в міських бібліотеках і традиційний книжковий ярмарок в саду ім. Т. Г. Шевченка, більше 10 000 учасників заходів – таким був фестиваль у цьому році.
Найяскравішим і масштабною подією фестивалю залишається книжковий ярмарок «День в Саду». Цьогоріч тут продавалося 7 тонн книг 4200 найменувань загальною кількістю 22 тисячі примірників.

У ТОП-5 бестселерів ярмарки серед дитячих книг стали: «Ось як працює тіло людини всередині та зовні», «Маленьке диво», «Знайомство з мистецтвом для дітей», «Таємне життя грошей», «Флечер Діло, что смерділо», «Моя перша 1000 англійських слів 3+ ». У ТОП-5 бестселерів для дорослих увійшли: «Фактор Черчілля. Як одна людина змінила Історію», «Думай и Дій як кіт»,«Емоційний інтелект», «СКЛАДНІ розмови: як обговорити, что хвилює найбільше», «Клуб любителів книжок та Пирогів з Картопляну лушпіння».

Привернути увагу до теми читання в цьому році організатори вирішили за допомогою флешмобу Flash Book Mob, який пройшов 1 червня в саду ім. Шевченко. В акції взяли участь кілька десятків харків’ян, які просто неба читали книги вголос. «Що ми бачимо в руках людей, які їдуть в метро, ​​які очікують у черзі, що сидять в парку на лавці? У 90% випадків – не книжку. Ми закликаємо всіх більше часу проводити за читанням! Сподіваємося, з кожним роком число учасників флешмобу, а головне, людей, які люблять читати, буде рости» – так прокоментували флешмоб організатори цієї акції.

Родзинкою «Дня в Саду» стала музична програма за участю популярних харківських виконавців: Агати Вільчик, груп Bisicama, Bo-i-Bro, Real Feels, Nikki Lodeon, Alcohol Ukulele.