• Vivat і “Фактор-Друк” взяли участь у Болонському дитячому книжковому ярмарку

Vivat і “Фактор-Друк” взяли участь у Болонському дитячому книжковому ярмарку

10 квітня 2019 р.

Видавництво Vivat і друкарня “Фактор-Друк” взяли участь у Болонському дитячому книжковому ярмарку Вologna children’s book fair, яка пройшла 1-4 квітня.

У цьому році Україна вперше представила національний стенд на одній з основних світових подій, що стосуються дитячої літератури. У 2019 Болонському ярмарку виповнилося 56 років.

Організатором національного стенду став “Український інститут книги”. На стенді були представлені 15 учасників, серед яких: видавництво Vivat, друкарня “Фактор-Друк”, “А-ба-ба-га-ла-ма-га”, “Астра”, “Артбукс”, “Час Майстрів”, ” Фонтан казок “,”Ранок”, Видавничий дім “Школа”,”Видавництво Старого Лева” та інші.

Команда друкарні під час ярмарку провела понад 60 зустрічей з діючими партнерами і тими, з якими планується довго, цікава робота з різних країн, таких як Словенія, Італія, Німеччина, Франція, Австрія, Румунія, Чехія, Англія, Греція. “Команда “Фактор-Друк” продемонструвала не просто високий професіональний рівень своєї роботи, а філософію партнерства, яка створює синергію, працюючи разом на спільний результат”, – поділився враженнями від спілкування з нашими колегами creative director Тоні Поттер (children’s books ISEEK). Команда Видавництва Vivat на незмінно високому рівні представила наші книги за кордоном, а також провела ряд переговорів, щоб в найближчому майбутньому привезти українським читачам світові літературні новинки.

Українські ілюстратори на Болонської книжковому ярмарку взяли участь у традиційній виставці, яка проходить з 1967 року і кожного разу відкриває нові імена. В цьому році в експозиції відібрали 76 робіт, серед яких – ілюстрації українських художниць Ганни Сарвіри і Ольги Штонди. Всього на конкурс надійшло 2901 ілюстрація художників з 62 країн.