Must read від президента України: кращі книги 2017

04 січня 2018 р.

Президент України Петро Порошенко склав особистий рейтинг п’яти кращих книг 2017 року.
Своїми літературними уподобаннями він поділився в Facebook. З п’яти зазначених їм книг дві випустило видавництво “Віват”, яке входить до групи компаній “Фактор”: “Мустафа Джемілєв. Незламний” і “Любомир Гузар. Хочу бути Людиною”.
“Через напружений робочий графік, часу на читання залишається дуже мало. Однак серед придбаних на Книжковому Арсеналі новинок є книги, які мені особливо запам’яталися. Рекомендую до прочитання”, — написав він.

“Це не біографія в класичному розумінні. Крізь призму життя лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва показана доля кримських татар і боротьбу нації за вільне життя, а також сучасність і проблеми, з якими стикаються кримські татари після анексії Криму”, — такий відгук президента України про книгу “Мустафа Джемілєв. Незламний”.

Щоб ємко охарактеризувати книгу “Любомир Гузар. Хочу бути Людиною”, Петро Порошенко навів цитату покійного голови Української греко-католицької церкви.

“Все, що нам потрібно, — довести справу до кінця. Закінчити революцію. Зламати хребет радянській системі, зламати її в корені, по суті — в системі суспільних відносин, освіти, державної системі, в словах, думках і вчинках. Зробити людську гідність мірою всіх речей. і тоді революція буде завершена — і революція гідності, і євромайдан, і Помаранчева революція, і революція на граніті. Тому що це стало б торжеством тих цінностей, на яких виникла європейська цивілізація, — цінностей християнських, які ставлять на п рвое місце людини як образ і подобу Божу “, — процитував він Гузара.

Посилання: https://medium.com/@petroporoshenko/%D1%82%D0%BE%D0%BF-5-%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B6%D0%BE%D0%BA-2017-%D1%80%D0%BE%D0%BA%D1%83-9fc2735f3af8

Читайте також: