Новий виклик для типографії «Фактор-Друк»

04 червня 2020 р.

Саме надскладні завдання, справжні виклики дозволяють пізнати межі власних можливостей і значно розширити їх. Таким викликом для нашої друкарні «Фактор-Друк» стала книга японського автора Наомі Куна «Поєднання кольорів».
Книга надає дизайнерам, архітекторам і фахівцям в суміжних сферах інформацію про всі можливі поєднаннях відтінків кольору. І це, власне, виклик: у книзі більше 2500 різних зразків кольору.

За словами генерального директора друкарні Тетяни Гринюк, вимоги до якості відтворення кольорів виявилися вищими, ніж передбачає міжнародний стандарт ISO 12647. На одному друкованому аркуші потрібно було відобразити широкий динамічний діапазон і гранично точно передати конкретні кольори, а також віддрукувати хроматичні і ахроматичні кольори, дотримуючись контрасту за насиченістю. Але це ще не все! Макет книги був підготовлений з використанням японських стандартів друку і колористики фарб. У такому вигляді надрукувати книгу в умовах європейської друкарні з використанням європейських фарб було практично неможливо. Крім того, необхідно було знайти оптимальну розстановку сторінок в друкованому аркуші, щоб друкар міг гранично точно регулювати подачу фарби в процесі друку.

Стабільна якість в процесі друку забезпечувала німецька машина ManRoland R705 серії HiPrint, контроль здійснювався вбудованим спектрофотометром GM FM19 і додатково спектрофотометром Techkon SpectroDens. Команда фахівців «Фактор-Друк» блискуче впоралася із завданням! Взяття нової висоти продемонструвало широкі можливості «Фактор-Друк», і тепер може стати платформою для виконання ще більш цікавих і складних завдань.