• Одразу п’ять книг українських прозаїків виходять у новій серії художньої літератури «Вітражі»

Одразу п’ять книг українських прозаїків виходять у новій серії художньої літератури «Вітражі»

20 серпня 2015 р.

ВитражиГотуються до виходу з друку одразу п’ять нових книг вітчизняних прозаїків: видавництво «Віват» представить нову серію інтелектуальної художньої літератури «Вітражі».
У серію увійшли як твори вже відомих авторів: збірник Руслана Горового «13 оповідань, або Те, повз чого ми проходимо не помічаючи», романи Олексія Чупи «Акваріум» та Вікторії Амеліною «Синдром листопада, або Homo Compatiens», так і роботи дебютантів: збірка оповідань харків’янина Андрія Войницкого «Скільки коштує бути білою вороною» і роман Григорія Берковича «Не відкладай життя на завтра». Всі твори об’єднує високий рівень професіоналізму прозаїків і акцент на інтелектуальності, який чітко простежується в роботах.

Назва нової серії «Вітражі» було обрано неспроста. Твори авторів, немов шматочки різнокольорового скла, складають у вітражі картину сучасного життя, крізь авторське бачення переломлюються і стають очевидними людські слабкості і щоденні подвиги, порок і благородство, любов і ненависть. У серії «Вітражі» представлені різні жанри: проза з елементами фантастики, філософії, чорного гумору, поезія і навіть хроніки медбрата, що працює в хостелі для літніх. Книги виходять на двох мовах: українською та російською.
«При підготовці нової серії видавництво прискіпливо відбирало авторів і твори. Ми задоволені своїм вибором: зовсім скоро про наших авторів заговорять, і якісна українська література займе гідне місце на книжкових полицях книголюбів, – розповіла генеральний директор видавництва «Віват» Юлія Орлова, додавши: – Особливо приємно відзначити, що один з наших авторів, Григорій Беркович , пожертвував весь свій авторський гонорар Люботинському дитячому будинку».

Презентація нових книг українських авторів відбудеться на Львівському форумі видавців на початку вересня, а в жовтні серія «Вітражі» буде представлена ​​світовому видавничому спільноті на Франкфуртському книжковому ярмарку.

Стенди видавництва «Віват» на Львівському форумі видавців: № 340 і № 329.

Видавництво «Віват», що входить до групи компаній «Фактор», створено в 2013 році шляхом злиття двох великих видавництв Харкова – «Аргумент Принт» і «Pelican», і сьогодні входить до п’ятірки найбільших видавництв України. Має в асортименті близько 5 тис. Найменувань книг, щорічно випускає близько 500 нових книг, просуваючи друковану продукцію під трьома торговими марками: «Pelican» (книги для дітей), «Аргумент» (прикладна література), «Віват» (художня література та подарункові видання). Сумарний реалізований тираж на рік – більше 1,5 млн. Примірників. Має більше 1 тис. Торгових партнерів у всіх регіонах України та країнах ближнього зарубіжжя, співпрацює з провідними видавництвами Великобританії, Франції, Угорщини, Італії, Іспанії, Польщі, Німеччини, США.