• Почесним консулом Франції у Харкові став Сергій Політучий

Почесним консулом Франції у Харкові став Сергій Політучий

13 травня 2016 р.

12 травня у Харкові відбулася знаменна як для міста, так і для країни подія. У Першій столиці з’явилося Почесне консульство Французької Республіки. Обов’язки Почесного консула Франції у Харкові буде виконувати Президент Групи компаній «Фактор» Сергій Політучий. Харків’янам Почесного консула представила Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Ізабель Дюмон.

“Я хочу зазначити, наскільки мені приємно, що саме вас призначили Почесним консулом. За час нашого знайомства я відчула в вас бажання розвивати культурні та ділові зв’язки між Україною і Францією, – повідомила Ізабель Дюмон. – Вибір був очевидний, оскільки Сергій Політучий – ділова людина, близька Франції та її культурі і вже багато років підтримує культурний центр «Альянс Франсез».

Також пані Посол зазначила, що функції Почесного консула покладено на Сергія Політучого терміном на п’ять років. А головними завданнями його діяльності повинні стати захист інтересів французьких громадян і розвиток двосторонніх зв’язків між Харківським регіоном і Францією.

На церемонії інавгурації були присутні Консул Франції в Україні Марі-Елен Телуні, керівництво Харківської облдержадміністрації, почесні консули іноземних держав в Харкові, ректори вузів, а також діячі культури.

У свою чергу, Сергій Політучий наголосив на важливості процесу зміцнення ділових і культурних зв’язків між Україною та Францією.
«Франція – це країна, яка, на моє глибоке переконання, одна з найбільш недооцінених країн світу. Тим часом, сьогодні Французька Республіка займає перше місце в Європі з розвитку аерокосмічної та фармацевтичної промисловості, друге місце – з розвитку хімічної галузі. Також країна входить до трійки європейських лідерів з розвитку ядерної енергетики і агропромислового комплексу, – повідомив Почесний консул Франції в Харкові. – Це дуже важливий день для мене. Франція відкрила Почесне консульство в такому великому місті, як Харків. Ми готові до спільної співпраці, і я вірю, що наші відносини стануть більш тісними».

Почесне Консульство Французької Республіки в Харкові буде знаходитися за адресою: вул. Сумська, 106-а.