Видавництво Vivat підбило підсумки 2018 року

09 січня 2019 р.

Минулий рік для видавництва Vivat, яке входить до Групи компаній «Фактор», був насичений яскравими подіями, напруженою працею і вагомими звершеннями.

У 2018-му команда Vivat відсвяткувала свій перший ювілей – п’ять років, випустила в світ понад 2 мільйонів примірників книг, 454 нових найменування, а також представила оригінальні українські проекти на міжнародному ринку.

Серед новинок минулого року видавництво особливо відзначає наступні:

Популярні серії для дітей «Айседора Мун», «Принцеса Аннелі», «Рубі Червоні Черевички», які припали до смаку українським читачам, а також науково-популярна серія «Моя перша велика книжка» з оригінальним оформленням «National Geographic», яка містить дві книги з чудовими ілюстраціями і фактами про навколишній світ.

Книги «Емоційний інтелект», «Таємне життя розуму», «Залежних розум» – світові бестселери, які вперше вийшли на українській мові в видавництві Vivat.

Non-fiction бестселери з управління особистими ресурсами, грошима, досягненню ефективності – «Живи на повну», «Прибуток понад усе», «Передбачення: що нам готовит найближче майбутнє».

Фундаментальна книга Віталія Зубкова «Lingva Incognita» з унікальною методикою вивчення мов за 4 тижні. У перший день продажів розійшлося 1000 примірників книги.

Арт-бук Олега Каданова «Не я, а той», який увійшов в топ-15 найкрасивіших книг Міжнародного книжкового ярмарку «Книжковий арсенал», який посів перше місце в номінації «Художня література» конкурсу «Краща книга Запорізької книжкової толоки» і отримав премію Держкомтелерадіо «Краща книга року».

Один з лідерів продажів – «Моя перша тисяча англійськіх слів», яка протягом року вийшла тиражем в 15 200 примірників, з яких 10 414 продані.

Дві найбільші за розміром книги видавництва «Велика книжка для малят» та «Довкола світу з фуагра. Атлас для найменших ».

Революційна книга про історію мистецтва в ХХ столітті «Арт-візіонери» від Марка Гетлайна і Аннабель Говард, що описує творчість 75 художників.

Серія українського фентезі «Брама» починається книгою «Багряні ночі». Вона видана за підсумками щорічного конкурсу фентезійних історій «Брама-2017», який представляє автор з усього світу. Антологія містить 27 кращих творів з більш ніж 500 надісланих на конкурс.

Блискуча новинка «Літак без неї» від золотої письменниці України – Дари Корній, яка підкорила читачів гостро соціальною тематикою з елементами містики.

Історія про львівських підлітків «Зграя» Анастасії Нікуліної, про світ викликів, боротьби і подолання перешкод.

Фантастична історія Наталії Матолінець «Гессе», яка утримує увагу читачів в магічному світі гармонії і єдності.

Топ продажів видавництва Vivat в 2018 році склали:
«Моя перша 1000 англійськіх слів»
«День народження білочки»
«Хто Наступний»
«Дитяча енциклопедія тварин»
«Емоційний інтелект» Деніела Гоулмана
«Літак без неї» Мішеля Бюссі
«Ожинова зима» Сари Джіо
«Любомир Гузар. Хочу бути ЛЮДИНОЮ» Катерини Щоткіної
«Чарівні істоті українського міфу» Дари Корній
«Таємне життя розуму» Маріано Сигман

Участь у фестивалях, виставках, ярмарках

Традиційно видавництво Vivat щорічно бере активну участь в національних книжкових ярмарках, виставках, фестивалях, а також сприяє організації культурного дозвілля в Харкові. З року в рік видавництво розширює асортимент і підвищує якість книжкової продукції. Художня література, нон-фікшн, ілюстровані альбоми, яскраві книжки-картинки і енциклопедії для дітей – це далеко не повний перелік того, що було представлено на стендах видавництва під час Книжкового Арсеналу в Києві, ювілейного Book Forum у Львові, «Book Space» в Дніпрі, Національного художнього фестивалю «Кропивницький-2018», книжкового фестивалю «Kharkiv BookFest», фестивалю фентезі «Брама» в Івано-Франківську, «Книжкової толоки» в Запоріжжі та Маріуполі. З успіхом пройшли недавні ярмарки Харкова «Книжковий Миколайчик» і «Святковий книжковий ярмарок», співорганізатором яких виступив Vivat.
Крім того, протягом року представники видавництва брали участь в програмі для видавців у Стамбулі (Туреччина), Дитячому ярмарку книг у Кишиневі (Молдова), Книжковому ярмарку у Франкфурті (Німеччина), Конференції в Мюнхені (Німеччина).

Досягнення і премії-2018

Протягом минулого року Vivat отримав більше 30 нагород. Окремі книги були відзначені кількома преміями:
«Раз овечка два овечка» Галини Крук
«Не я, а той» Олега Каданова
«В’ячеслав Чорновіл. Дух, что тіло рве до бою» Василя Деревінського
«Чарівні істоті українського міфу» Дари Корній
«Сіль для моря, або Білий кит» Анастасії Нікуліної

Читайте також: