• Видавництво Vivat підбило підсумки 2019 року та поділилось планами на 2020-й

Видавництво Vivat підбило підсумки 2019 року та поділилось планами на 2020-й

23 грудня 2019 р.

Для видавництва Vivat, яке входить до Групи компаній «Фактор», 2019 рік став одним із найуспішніших за шість років, які видавництво перебуває на книжковому ринку.
Він відзначився, насамперед, великою кількістю винагород, серед яких «Еспресо. Вибір читачів», яку отримав роман «Зграя» Анастасії Нікуліної, персональна відзнака Форуму видавців за книжку «Справа Василя Стуса» Вахтанга Кіпіані, окрім того, «Академія Аматерасу» Наталії Матолінець увійшла до Короткого списку премії BBC.
У 2019-му видавництво продовжило розбудову власної книжкової мережі книгарень Vivat і відкрило велику книгарню у Львові.
Загальний наклад сягнув позначки 1 255 448 примірників, а кількість нових назв склала 369. Зважаючи на європейські та американські тренди, у 2019 році видавництво стартувало з a-book. Також українському ринку запропонували багато трилерів та детективів, відзначених преміями та високими рейтингами в усьому світі, адже важливою місією видавництва Vivat є видання якісної підліткової та young adult літератури.
Із року в рік видавництво Vivat відкриває нові імена в сучасній українській літературі, та 2019-й не став виключенням. Так, приміром, дебютна книжка Тані Поставної «Коли я була лисицею» увійшла до короткого списку «Книга року BBC» та стала дебютом року в прозі за версією проєкта «БараБуки».

На 2020-й рік видавництво Vivat має амбітні плани. Наприклад, порадувати читачів найкращими книжками за версією Amazon та книжками-переможцями премії Goodreads Choice Awards: «Дев’ятий будинок» Лі Бардуго, «Море без зірок» Ерін Моргенштерн та «Лихий король» Голлі Блек. Окрім того, українською вийдуть світові бестселери, такі як: «Голда Меїр» Елінор Баркетт, «На захист відкритого суспільства» Джорджа Сороса, фентезі-серія Сари Дж. Маас, «Емоційний інтелект у бізнесі» Деніела Гоулмана тощо. Особливою гордістю видавництва Vivat стане найкраща бізнес-книжка року за версією Financial Times та McKinsey & Company Business Book «Невидимі жінки» Кр’ядо Перез. Також світ побачать нові видання зірок української літератури: Дари Корній, Андрія Кокотюхи, Вахтанга Кіпіані, Анастасії Нікуліної, Наталії Матолінець, Наталії Довгопол, Татусі Бо та інших. Переконані, що для всіх стане справжнім відкриттям дебютна книжка — шокуюче технофентезі Дарії Піскозуб «Машина».