Відкриття KharkivMusicFest-2022 відбулось

27 березня 2022 р.

26 березня мав би вiдзначитись вiдкриттям мiжнародного музичного фестивалю KharkivMusicFest-2022, генеральним партнером якого виступає Група компанiй “Фактор”. Але вторгнення росiйський вiйськ на територiю України зламало усі плани.

Попри це, 26 березня відбулося символічне відкриття KharkivMusicFest-2022 – пройшов «Концерт між вибухами». Не у великій залі Харківської філармонії, а на станції метро «Історичний музей», яка стала сценою для струнного квінтету з музикантів, що залишилися в Харкові, а також прихистком для багатьох сотень мiстян. Трохи пізніше артисти виступили в Evolution business park, який на час війни став волонтерським центром та бомбосховищем.

У відкритті фестивалю взяли участь голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов, Харківський міський голова Ігор Терехов, президент фестивалю Сергій Політучий.

Новину про концерт, що готується, на сторінці фестивалю у Facebook, за кілька годин прочитали понад 30 тисяч людей. Публікація про концерт з’явилася в інтернет-виданнях США, Ізраїлю, Франції, Німеччини, Великобританії, Греції, Албанії та інших країн. Концерт став темою дня для багатьох українських ЗМІ та харківських міських пабліків. Подія стала справді резонансною. Матеріали про концерт в українських та зарубіжних ЗМІ продовжують виходити.

За словами команди фестивалю, все це надихає та вселяє впевненість, що фестиваль сьогодні грає набагато більшу роль, нiж йому відводили.