«Фактор-Друк»: новини та новинки

17 липня 2018 р.

Найбільший в Україні поліграфічний комплекс повного циклу з виготовлення газетно-журнальної і книжкової продукції «Фактор-Друк» продовжує збільшувати виробничі площі та нарощувати потужності.

Сьогодні підприємство будує новий палітурний цех і склад готової продукції, закупило нову техніку: ниткошвейне обладнання, книговставочну лінію, а також офсетну машину CityLine Express — одну з останніх моделей, розроблених компанією Manugraph. Головна перевага цієї машини в тому, що вона дозволяє випускати одночасно як газетну, так і книжково-журнальну продукцію, а також оснащена посиленим фальцапаратом, що дає можливість друкувати книги А5 формату на офсетних паперах до 80 щільності включно. CityLine Express може одночасно друкувати від 8 повнокольорових до 16 двоколірних шпальт, її продуктивність становить 25 тисяч відбитків на годину!

«Сьогодні головними аргументами при виборі підрядника для видавця, як і раніше, є швидкість, вартість і якість, тому доводиться постійно не просто «високо тримати планку», але і піднімати її, випереджаючи вимоги замовників», — говорить комерційний директор друкарні Андрій Францин. Ще одна перевага CityLine Express в тому, що комплектацію виробничих вузлів машини можна змінювати в процесі роботи, переналаштування займає не більше години. А значить, це дозволить друкарні швидко адаптуватися під зміни на ринку друку.

До побудованого цеху переміститься частина палітурного устаткування, крім того, тут розташуються нові машини. «Робиться це для більш економного виробництва і зменшення витрат на логістику між ланками виробництва. Тепер все 3 цехи будуть об’єднані для безперервного потоку напівфабрикатів і більш ефективного процесу виготовлення книг. У результаті планується збільшення випуску книг у твердій палітурці в 1,5 рази», — говорить комерційний директор «Фактор-Друку».

«Ми стали на складний, але цікавий шлях безперервного вдосконалення, в рамках концепції «Бережливого виробництва» (lean production) і направили всі зусилля команди професіоналів на підвищення якості продукції при одночасному скороченні витрат, що дозволить нам займати лідируючі позиції на ринку ще довгі роки. Я впевнена, що наша проактивна позиція — це важливий фактор успіху», — так прокоментувала політику підприємства виконавчий директор друкарні Тетяна Гринюк.

На сьогоднішній день парк обладнання друкарні забезпечує замкнутий цикл виробництва, на її потужностях друкуються кожна третя книга, кожна десята газета в країні. Більше 15 % продукції книжково-газетного комплексу «Фактор-Друк» становить друк книг для європейських замовників.