• “Книжковий Миколайчик”: 1500 проданих книжок, сотні маленьких читачів та здійснена благодійна місія

“Книжковий Миколайчик”: 1500 проданих книжок, сотні маленьких читачів та здійснена благодійна місія

17 грудня 2018 р.

16 грудня у Харкові відбувся «Книжковий Миколайчик» — святковий ярмарок-розпродаж від Групи компаній «Фактор» та видавництва «Vivat». Захід за традицією став справжнім святом для поціновувачів книжок, адже головна місія «Книжкового Миколайчика» — популяризація читання (особливо серед малечі), розвиток української літератури та видавничої індустрії.

Провідна окраса книжкового ярмарку, безумовно, це книги. Традиційно на «Миколайчику» була представлена література від видавництва «Vivat», яка підкорила вже багатьох читачів. Серед великого асортименту ярмарку можна було знайти книжкові подарунки під ялинку на будь-який смак не тільки для дітей та підлітків, а й для дорослих. Ціни також були неймовірно привітними: книжки коштували від 5 гривень.

Особливе місце в низці ярмаркових подій посів збір літератури для «інтерактивної полиці» в “Харківську міську дитячу лікарню №5”. Завдяки свідомим харків’янам було зібрано 50 книжок, ще 50 дарує група компаній «Фактор» та 50 — видавництво «Vivat». Дякуємо всім, хто долучився до доброї вірної справи.

За традицією «Книжковий Миколайчик» порадував харків’ян і гостей міста святковою програмою. Дух свята, теплі обійми і віру в дива дарував Святий Миколай, вітаючи малечу мішечком з солодощами. Поки дорослі роздивлялися книжки та обирали подарунки для своїх близьких, дітлахи також не сумували.

Для маленьких відвідувачів проводились безкоштовні майстер-класи від майстринь асоціації багатодітних сімей «АММА», кожен охочий власноруч мав змогу виготовити ексклюзивні ялинкові прикраси та справжнє фігурне мило. На даний момент за останні 2 тижні завдяки друзям, партнерам організації та участі у 2-х ярмарках «АММОю» зібрано 19110 гривень. Повна сума необхідних коштів для придбання швейно-вишивальної машинки для пошиву еко виробів та креативних іграшок складає 37500 гривень. Для здійснення мрії залишилось зібрати лише 18390. 3 тисячі гривень на реалізацію проекту зробив Благодійний фонд громад Харкова “ТОЛОКА”. Підтримати асоціацію можна 22-23 грудня на продовженні Святкового ярмарку в ХНАТОБі.

Окремою родзинкою цьогорічного «Миколайчика» стала презентація розвиваючих ігор від магазину «ROZUM». На ROZUMній локації усі бажаючі випробували нові цікаві головоломки, настільні ігри, конструктори тощо, особливо приємно, що до гри з задоволенням долучалися й дорослі.

Всього за час ярмарку, за підрахунками організаторів, харків’яни придбали понад 1,5 тисяч книжок.
В ТОП продажів увійшли книги:
1. Анна Таубе “Три різдвяні янголи”
2. Пуатьє Антон “Хто наступний”
3. Аманда Нол “Агов, це мій монстр”
4. Стефан Ґарньє “Думай і дій як кіт”
5. Наталя Чуб “Розумниця такса”
6. Ґабріель Зевін “Славетне життя Ей-Джея Фікрі”
7. Анастасія Нікуліна “Зграя”
8. Гаррієт Мункастер “Айседора Мун іде до школи”

Читайте також: