Рекорд Vivat на “Запорізькій книжковій толоці”

30 жовтня 2018 р.

26-28 жовтня у Запоріжжі під гаслом “Сильні духом” відбулося велике мистецьке свято “Запорізька книжкова толока-2018” (надалі – ЗКТ).

Три дні на семи локаціях відбувалися презентації новинок сімдесяти українських видавництв та друкарень, зустрічі з письменниками, перекладачами, громадськими діячами. Вирували філософські дискусії, демонструвалися документальні фільми, відбувалися перформанси та поетичні читання, малеча долучалася до чарівного книжкового світу через спілкування з авторами книжок, майстер-класи та ігри. “Запорізьку книжкову толоку-2018″ відвідало понад 15 тисяч запоріжчан та гостей міста.

ЗКТ відбувається у Запоріжжі вчетверте, видавництво Vivat традиційно бере участь у цьому заході. Цього року видавництво привезло на ЗКТ більше ніж 600 кілограмів книг на будь-який смак, для дорослих та дітей. А з Запоріжжя повернулося із приємним вантажем — дипломами, які отримало за свої книги, до того ж їхня кількість стала рекордною.

Видавництво Vivat отримало найбільшу кількість нагород на ЗКТ — 5 дипломів!

1 місце в номінації “Мистецька література” арт-бук Олега Каданова “Не я, а той”

1 місце в номінації “Українська художня література” книжка “Сузір’я дів” Дари Корній

1 місце в номінації “Дитяча література” у книжки “Афиновий ведмедик” Анастасії Волховської

2 місце в номінації “Дитяча література” “Мішечок історій мішковинки” Микити Лукаша

3 місце в номінації “Підліткова література” у Наталії Матолінець та книжки “Гессі”

За традицією, переможців конкурсу на найкращу книжку фестивалю організатори ЗКТ назвали під час урочистого відкриття. У різних номінаціях експерти обрали 20 лауреатів. Найбільше нагород отримало видавництво Vivat, на другому місці опинилося «Видавництво Старого Лева», на третьому запорізьке видавництво «Дике Поле».