Видавництво «Віват» на VІII Книжковому Арсеналі

07 червня 2018 р.

З 30 травня по 3 червня у Мистецькому Арсеналі у Києві тривав VІII Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» інтелектуальна подія країни, що об’єднує літературу й мистецтво. Цього року Арсенал зібрав близько 200 українських письменників і 100 гостей з 31 країн світу, понад 150 видавництв і нішевих проектів.

Видавництво «Віват», яке входить до Групи компаній «Фактор», також було представлено на Арсеналі одразу на двох стендах. Один стенд був присвячений книжкам для дорослих – художня література, нон-фікшн, ілюстровані альбоми – це далеко не повний перелік того, що можна було там побачити. Другий стенд – дитячий.
В
идавництво порадувало маленьких читачів та їхніх батьків яскравими книжками-картинками, енциклопедіями, збірками віршів та різноманітними книжками-розвивашками. Також на малечу чекала розважальна програма. «Віват» на Книжковому Арсеналі згенерував майже десять заходів, які відбувалися на різних майданчиках, представив чимало новинок, виданих спеціально до цієї події.

«Головне, що ми чекаємо від участі в українських виставках – можливість презентувати кожну із наших численних новинок читачам. Тим чи іншим способом. Всі видавництва дуже виросли, і це реально не може не радувати; «у погоні за лідером показуєш кращий час!» — каже генеральна директорка видавництва «Віват» Юлія Орлова.

Загалом, на ярмарок «Віват» привіз більше ніж 10 тон книжок, які «розійшлися» майже усі. За підсумками ярмарку видавництво оголосило свій ТОП-10 бестселерів, серед яких: книга «Емоційний інтелект» Даніела Гоулмана, «За мить до падіння» Ноа Гоулі, «Я віддам тобі сонце» Дженді Нельсон, «Друга світова. Непридумані історії» Вахтанга Кіпіані, «Сузір’я дів» Дари Корній, «Дівчинка, яка випила місяць» Келлі Барнгілл.

Книжка Oлега Каданова «Нe я, а той», видана напередодні ярмарку, стала однією з 15 найкращих книг Арсеналу.