• «Фактор-Друк» відвідав книжковий фестиваль «25 Book Forum» у Львові

«Фактор-Друк» відвідав книжковий фестиваль «25 Book Forum» у Львові

24 вересня 2018 р.

Команда типографії «Фактор-Друк» цьогоріч традиційно відвідала Форум Видавців у Львові, який відбувався з 19 по 23 вересня. До цієї події «Фактор-Друк» підготував близько 30 нових найменувань книг, котрі потім з гордістю спостерігав на стендах своїх партнерів.

Цього року «Фактор-Друк» обрав для себе участь у великомасштабному ярмарку без стенду, щоб вийти за межі звичного формату. Це дозволило не обмежувати свободу пересування та продуктивного спілкування з партнерами. Адже на Форумі потрібно було відвідати стенди усіх партнерів, познайомитися з новими видавцями, а також провести заплановані зустрічі та побувати на культурно-освітніх подіях.

«Цьогоріч організація Форуму була на досить високому рівні, але все ж ми сподіваємося, що у майбутньому буде приділятися увага не тільки видавцям, а й друкарням. Ми такі ж самі учасники книжкового ринку і нам теж є що обговорити і чим поділитися. Хотілося, щоб для друкарень була створена окрема локація з тематичними презентаціями, запрошеними спікерами, круглими столами, де будуть обговорюватися нові тенденції у галузі, нові матеріали та технічні можливості друку. Адже насамперед від друкарні залежить розвиток книги та, що дуже важливо, її зовнішній вигляд», — ділиться враженнями комерційний директор «Фактор-Друк» Андрій Францин.

Команда «Фактор-Друку» відвідала дуже важливу дискусію, де обговорювався стан ринку книги України та перспективи його розвитку. На зустрічі були присутні та виступали у ролі спікерів представники партнерів типографії та спеціальний гість — міністр культури Євген Нищук.

«Я дуже зрадів, що видавці нарешті сіли за стіл перемовин і сформулювали основні проблеми книжкового ринку, а також склали план дій щодо популяризації книги в Україні. І ми в цьому їм активно допомагаємо: надихаємо на нові експерименти з формою, матеріалами, видами обкладинок та інше. Звичайно, видавці до цього ставляться трохи з пересторогою, але початок до змін покладено»,— коментує комерційний директор типографії.

Керівник відділу додрукарської підготовки «Фактор-Друк» Олексій Соболь в виступив на Форумі з лекцією «Практика додрукарської підготовки: основні проблеми» у стінах Української Академії Друкарства. Тема доповіді зацікавила не тільки студентів, але й викладачів. А деякі студенти УАД настільки надихнулися лекцією, що виявили бажання приїхати на екскурсію на друкарню.

«Дякую організаторам Форуму за можливість не тільки поговорити про проблеми книжкового ринку, але й за привід зустрітися зі старими друзями за горнятком найсмачнішої львівської кави. Форум подарував усім учасникам потужний позитивний заряд, котрий тепер треба використати з користю. Сподіваємося на наступні зустрічі вже на книжковому ярмарку у Франкфурті»,— коментує генеральний директор типографії Тетяна Гринюк.

Детальна інформація на сайті типографії https://www.factor-druk.com.ua/uk/novini/25-book-forum-u-lvovi/