• ГК «Фактор» виступить титульним партнером Kharkiv Music Fest-2019

ГК «Фактор» виступить титульним партнером Kharkiv Music Fest-2019

18 березня 2019 р.

З 23 березня по 7 квітня в Харкові відбудеться Міжнародний музичний фестиваль KharkivMusicFest-2019. Група компаній «Фактор» виступає титульним партнером фестивалю, якому цього року виповнюється три роки. Цього разу організатори готують ще більше музики, а також освітні програми, флешмоби, вуличні акції.

Організатором KharkivMusicFest виступає Фонд громади Харкова «Толока». Крім того, значну підтримку фестивалю надали представники харківського бізнесу, а також дипломатичні місії, завдяки сприянню яких став можливим приїзд до Харкова музикантів зі світовим ім’ям із Франції, Австрії, Грузії, Німеччини, Польщі та Чехії.
«Наш Харків, на мій погляд, переживає сьогодні не лише підйом бізнес-активності, а й зародження громадянського суспільства, важливим доказом чого є розвиток благодійності та соціальної відповідальності. На наших очах відбувається відродження традицій меценатства, служіння суспільству… Сьогодні мені дуже приємно, що саме завдяки підтримці харківських бізнесменів KharkivMusicFest дарує можливість харків’янам і гостям міста почути на сценах міста кращих музикантів світу», — сказав президент Фестивалю, засновник ГК «Фактор» Сергій Політучий.

У рамках KharkivMusicFest відбудуться 4 концерти у трьох концертних залах (Харківська філармонія — органний і великий зали, Схід Опера).
Стартує програма KharkivMusicFest з концерту Фестивального оркестру, який об’єднає 45 солістів-музикантів із шести країн.
Музика французького бароко, що виконується на автентичних інструментах цієї епохи, — ще одна фішка KharkivMusicFest-2019. Уперше до Харкова приїде секстет знаменитого оркестру «Музиканти Лувру»(Франція), який виконає п’ять концертів французького композитора Жана-Філіппа Рамо у рамках концертної програми Sextour Rameau. Ще одне відкриття не лише для Харкова, а й для України — концерт молодого талановитого піаніста Джорджа Лі (США), володаря престижних музичних премій, якому аплодували в найбільших концертних залах по всьому світу. Завершить концертну програму KharkivMusicFest Опера-Gala — новий для фестивалю формат. Оперні шедеври Моцарта прозвучать у виконанні семи солістів провідних європейських оперних театрів і симфонічних оркестрів.

Цього року фестиваль збагатиться комунікаційним напрямом: Kharkiv Music Forum стане майданчиком для спілкування між ініціаторами культурних проектів, музичними діячами, меценатами, представниками державних культурних установ і культурних фондів.

KharkivMusicFest-2019 продовжує соціальні та просвітницькі музичні акції, які зародилися ще під час першого фестивалю «Дзеркальний струмінь».
У рамках проекту Art Piano піаніно, перетворені художниками в арт-об’єкти, будуть встановлені в 10 різних локаціях по усьому місту. На них зможуть грати всі бажаючі, крім того, біля них дадуть концерти учні міських музичних шкіл. Після фестивалю всі інструменти будуть передані до дитячих будинків, будинків престарілих і хоспісів.
Одна з новинок KharkivMusicFest цього року — фестивальний лекторій. Серія безкоштовних лекцій, присвячених творчості Моцарта, пройде для широкої аудиторії протягом двох тижнів фестивалю. Учнів музичних шкіл чекають майстер-класи від відомих маестро.
Спеціально в рамках третього KharkivMusicFest діятиме Amadeus Camp. У цьому творчому таборі під час весняних канікул діти віком від 6 до 14 років зможуть доторкнутися до прекрасного.